Cafeteria and Visitor Centre – Wohl Rose Park

Client
The Jerusalem Foundation
Status
in progress
Architect
Meltzer April Architects

 

 

Cafeteria and Visitor Centre – Wohl Rose Park

General Description

The Cafeteria stands on the northeastern bank of the pond’ overlooking the pond and the slope of the park to the southwest, and the nearby grove to the northeast.

The cafeteria is an elongated, curvy building. Its window façade reveals a view of the park. Two separate external seating areas will be added alongside the building:

One, protected from the wind, facing the grove; the other, on a wooden deck, facing the pond and extended above the water. All the above should accentuate the affinity of the building to its natural surroundings, and enhance the visitor’s experience.

The visitor center stands under the cafeteria building and facing the pond.